Havermout/ yoghurt pancakes

IMG_9870-7

Pancakes! ik las in een artikel dat dit één van de meest gezochte gerechten was in corona tijden. Hierdoor ben ik aan het bakken gegaan en ik moet zeggen dat ze best goed gelukt zijn. Ik gebruik voor een groot deel yoghurt in deze pancakes, dit vervangt de boter en een deel van de melk. Je kan eender welke yoghurt gebruiken, ik ga voor een ongesuikerde natuuryoghurt. Gebruik je eiwitrijke yoghurt, dan zullen de pancakes ook harder vullen. Deze keer maak ik ze met aardbeien en verse munt als topping. Maar hierin kan je eindeloos variëren.

Ingrediënten voor 12 pancakes

 • 450g yoghurt (natuur en ongesuikerd)
 • 250g havermout
 • 100 ml melk
 • 3 eieren
 • 1 theelepel vanille essence (optioneel)
 • 3 theelepels bakpoeder
 • 2 eetlepels Canderel kristalsuiker
 • Vloeibare bakmargarine light (type Alpro soya vloeibaar bakken en braden)
 • Enkele aardbeien
 • Enkele takjes munt

Bereiding

 1. Mix de havermout tot meel in een keukenmixer/ blender.
 2. Voeg de yoghurt, de eieren, de vanille essence, de bakpoeder en de Canderel kristalsuiker toe en mix goed door elkaar.
 3. Voeg wat melk doe als het beslag nog te vast is.
 4. Neem een pan en doe er een beetje margarine in. Als de margarine heet is, doe je ongeveer 2 eetlepels beslag in de pan, vorm het beslag met een lepel tot kleine ronde pannenkoekjes.
 5. Bak aan elke zijde mooi bruin.
 6. Snij de aardbeien in stukjes. Snij de munt fijn.
 7. Leg enkele pancakes op elkaar met wat aardbeien ertussen. Werk af met enkele aardbeien en wat fijngesneden munt.

Smakelijk!

Tip!

Ik vries de pancakes steeds in per 3 in kleine zakjes. Zo kan ik snel een portie uitnemen als ik er bijvoorbeeld ’s ochtends zin in heb. Ik steek deze 1 minuut in de microgolf om te ontdooien en 1 minuut extra als ik deze warm wil eten.

Maak je een gerecht van op mijn blog, laat het me dan zeker weten!

Facebook→Kok Madam

Instagram→ @Inneke De Kimpe-Foodblogger/ #Kokmadam


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s