Cranberry mocktail

 

IMG_5532-3

Snel klaar en eenvoudig te maken. Deze cranberry mocktail is op 5 minuten klaar. hou jij van frisse en niet te zoete mocktails?! Dan is dit receptje één dat je moet uitproberen! Nog opzoek naar inspiratie voor tijdens oudejaarsavond of om in Januari de gezondere en alcoholvrije richting uit te gaan om je lichaam rust te gunnen na al het overmatige eten en drinken.

Veenbessen hebben heel wat positieve eigenschappen. Het helpt blaasontstekingen preventief voorkomen. veenbessen bevatten ook veel vitamine c en heel wat antioxidanten. Deze zorgen ervoor dat je immuunsysteem optimaal blijft werken en de kans op ziekte verlaagd. Het zou ook helpen om het slechte cholesterol (LDL) te verlagen. ook zitten deze kleine vruchten vol vezels, wat helpt bij een beter stoelgang patroon.

Heel wat redenen om regelmatig veenbessen te eten!

Als je wat meer tijd hebt kan je van de verse veenbessen ook vers veenbessensap maken. Doe enkele veenbessen in een kookpot, voeg wat water en Canderel kristalsuiker toe en laat opkoken. Zeef nadien het mengsel en gebruik dit in plaats van het voorgekochte veenbessensap.

Ingrediënten voor 2 glazen

  • 20 cl sprite zero
  • 10 cl cranberry sap (ongezoet)
  • 5 cl limoensap
  • optioneel: enkele verse veenbessen en ijsblokjes

Bereiding

  1. Neem 2 mooie glazen en doe het cranberry sap in de glazen.
  2. Voeg het limoensap bij het cranberry sap toe.
  3. Voeg op het einde de Sprite zero toe.
  4. Werk af met ijsblokjes en enkele verse veenbessen.

Smakelijk!

Maak je een gerecht van op mijn blog, laat het me dan zeker weten!

Facebook→Kok Madam

Instagram→ @Inneke De Kimpe-Foodblogger/ #Kokmadam

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s