Hummus van rode biet

IMG_0767-1

 

Met de zon in mijn nek schijnend beginnen de zomerkriebels als lichtjes te komen. Als ik aan de lente of de zomer denk dan is het eerste dat in me opkomt de gezellige avonden buiten in de tuin met vrienden. Hier horen natuurlijk hapjes bij en het liefst hapjes waar je summer body niet in het gedrang mee komt. Hierdoor heb ik dus deze hummus van rode biet gemaakt. Een extra voordeel van dit hapje is dat het er nog eens super mooi uitziet door de roze kleur van de rode biet.

Je kan alle soorten groenten gebruiken als dipstokje. Ik gebruikte wortel maar komkommer, paprika of iets anders kan ook perfect. met een stukje volkoren brood vormt dit ook een heerlijk smeerbeleg voor bij de lunch op je boterham te smeren.

Het voordeel van kikkererwten is dat het snel een voldaan gevoel geeft. Ook bevorderd het de spijsvertering en helpen ze de bloedsuikerspiegel of glycemie onder controle te houden. Dit voornamelijk omdat kikkererwten hun koolhydraten of suikers langzaam afgeven in het lichaam. Kikkererwten zitten vol eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Heel wat positieve extra’s als je het mij vraagt.

En dit is nog niet alles! Rode biet heeft ook een heel gamma aan positieve stoffen voor ons lichaam. Het werkt ontgiftend en zit boordevol antioxidanten. Rode biet kan ook een bloeddruk verlagend effect hebben en helpen om het cholesterol te verlagen.

Ingrediënten

 • 250g kikkererwten (bokaal)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Sap van 1 citroen
 • 1 tl. komijn
 • 1 tl. koriander poeder
 • 1 el. tahin
 • 1 teen look
 • 1 middelgrote voorgekookte rode biet
 • Peper en zout

Bereiding

 1. Doe alles in de blender behalve de rode biet en mix goed.
 2. Snij de rode biet in stukken en voeg toe aan de blender.
 3. Mix opnieuw.
 4. Merk je dat het wat te vast is, voeg dan wat water of vocht van de rode biet toe.
 5. Breng op smaak met peper en zout.

Smakelijk!

Maak je een gerecht van op mijn blog, laat het me dan zeker weten!

Facebook→Kok Madam

Instagram→ @Inneke De Kimpe-Foodblogger/ #Kokmadam


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s