Toast met avocado spread, gerookte zalm en komkommerrolletjes

IMG_4081

My all time favourite! Avocado spread of guacamole, zo simpel maar toch zo lekker! In een mum van tijd klaar. Heerlijk voor op de boterham of als dipsaus bij de aperitief. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig die de basis vormen voor de heerlijke avocado spread.

Je kan ook koriander toevoegen aan de guacamole. Mocht je liever verse look gebruiken, pers deze dan fijn en voeg deze toe in plaats van de lookpoeder. De guacamole kan je wat langer bewaren door de pit van de avocado in een kommetje bij de guacamole te leggen en zo in de frigo te zetten. Ook kan je om het te bewaren een bodempje water op de guacamole laten lopen. Voor gebruik kan je dan het water afgieten.

IMG_4086

Over avocado zijn er verschillende discussies terug te vinden, is deze vrucht nu gezond of niet? Avocado is eigenlijk een fruitsoort, met veel minder koolhydraten (suikers) dan het gemiddelde fruit. Het bevat relatief veel vetten maar wel voornamelijk de onverzadigde vetten (goede vetten) en vrij weinig verzadigde vetten (slechte vetten).Dit zorgt ervoor dat jouw cholesterolgehalte verlaagd kan worden door het eten van deze vrucht. Toch bestaat de avocado voor 70% uit water en is deze vrucht rijk aan kalium en ijzer. Kalium zorgt voor een stimulerend effect op de spiercellen en regelt de vochtbalans in het lichaam.

Er zitten zo’n 15 verschillende soorten vitaminen in een avocado waaronder voornamelijk vitamine E. Vitamine E treedt op als anti-oxidant in het lichaam. Ook bevat een avocado heel wat vezels, wat zorgt voor een verzadigd gevoel dat lang aanhoudt. Niet alleen kalium maar ook vitamine A zijn belangrijk voor het lichaam, het zorgt voornamelijk voor een mooie en stevige huid. Dit komt omdat deze vitamine het vernieuwingsproces versnelt waardoor je de dode huidcellen makkelijker kwijtraakt.

Dus redenen genoeg om dit gerecht zeker eens uit te proberen!

Ingrediënten voor 2 toasts

 • 1 kleine avocado
 • ¼ rode ui
 • 1 komkommer
 • 10 kerstomaten
 • sap van ½ limoen
 • 2 plakjes gerookte zalm
 • 2 sneden volkoren brood
 • enkele blaadjes basilicum
 • snuifje chilivlokken/ zout/ lookpoeder

Bereiding

 1. Lepel de avocado uit in een kom en prak deze met een vork.
 2. Voeg bij de avocado het limoensap, lookpoeder, zout en chilivlokken toe.
 3. Snij de kerstomaten in kleine stukje, voeg deze ook toe aan het avocado mengsel en roer om.
 4. Snij met een dunschiller fijne plakjes van de komkommer en rol deze op.
 5. Snij de rode ui in fijne ringen.
 6. Toast het volkoren brood en besmeer het met het avocado mengsel. Leg op elk sneetje een plakje gerookte zalm, 2 rolletjes komkommer en enkele ringetjes rode ui. Werk af met enkele chilivlokken en enkele blaadjes basilicum.

Smakelijk!


420kcal/ 2 toasts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s