Ontbijt bowl

IMG_2428

Het ideale ontbijt om je dag goed en energierijk te starten! Rijk aan vezels en eiwitten zodat je in de loop van de voormiddag geen zin krijgt in zoetigheden zoals koeken en snacks. Heerlijk met vers fruit om extra vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Ingrediënten voor 1 bowl

 • 250ml magere ongesuikerde yoghurt
 • 1 theelepel candarel kristalsuiker
 • 2 theelepels chiazaad
 • 2 theelepels lijnzaad
 • 1 eetlepel havervlokken
 • 1 eetlepel granaatappelpitjes
 • 1 eetlepel gehakte noten (naar keuze)
 • enkele frambozen (diepvries of vers)
 • enkele stukjes chocolade  (+70% cacao)

Bereiding

 1. Meng de magere yoghurt met de candarel kristalsuiker.
 2. Doe de yoghurt in een mooi kommetje. Strooi het chipzaad volgens eigen smaak met een lepel op de yoghurt. Doe dit ook met het lijnzaad.
 3. Leg de gehakte noten, de granaatappelpitjes, havervlokken en frambozen op de yoghurt.
 4. Werk af met enkele stukjes chocolade (+70% cacao)

Smakelijk!


370kcal/ bowl


Tip

Je kiest best voor een zo hoog mogelijk cacao % in de chocolade. Hoe hoger het cacaogehalte is, hoe minder vetten en suikers er in de chocolade aanwezig zijn. Ik koos bij dit ontbijt voor de chocolade van Oxfam wereldwinkel, dark coffee 72% cacao (bio). In deze chocolade zitten kleine stukjes koffieboon, wat je zeker zal aanspreken als je een koffieliefhebber bent. In de afbeelding hieronder zie je de verpakking van de chocolade.

IMG_2392

Ik raad steeds een vezelrijk en eiwitrijk ontbijt aan. Dit geeft een verzadigd gevoel en voorkomt een snellere hongerpiek in de loop van de voormiddag, wanneer je anders naar zoetigheden gaat beginnen verlangen. In deze ontbijt bowl zijn de eiwitten afkomstig van de yoghurt en de vezels zijn afkomstig van de zaden, fruit en de havermout. Om extra vezels binnen te krijgen kan je iets minder yoghurt gebruiken en iets meer havermout.

Granaatappel is een bom van goede voedingsstoffen. Granaatappel is rijk aan polyfenolen wat ontstekingsremmend werkt. Ze beschermen het lichaam tegen vrije radicalen. Het zou ook voor een daling zorgen van het LDL- cholesterol (“slechte vorm van cholesterol”). Het zou een positieve invloed hebben op het voorkomen van sommige kankers en zou helpen bij de bestrijding van artrose. Ook is granaatappel zeer vezelrijk en een bron van vitamine A, C, E, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s