Wafels vetbeperkt en zonder eieren met zoetstof

 

28217167_1658212867558062_408365898_o

Niets is leuker dan op een vrije middag samen wafels te bakken en daarna met vrienden en familie deze op te eten. En zeker als je niet naar de kcal hoeft te kijken tijdens het verorberen van deze guilthy pleasure waar ik een healthy pleasure van maak. Je kan het natuurlijk niet als gezond omschrijven, maar wel als een gezondere variant in plaats van al die zoetigheden. Veel beter dan al die koeken die we vaak in de winkel tegemoet lopen en die we in onze kar leggen ook al weten we dat deze vol suikers, vet en ongezonde zaken zitten.

Ingrediënten voor ongeveer 12 wafeltjes

 • 10g margarine
 • 100g bloem
 • 4g bakpoeder
 • 5 g canderel kristalsuiker
 • 100ml magere melk
 • 100ml spuitwater
 • snuifje kaneel (optioneel)
 • zaadjes van ½ vanillestok (optioneel)

Bereiding

 1. Smelt de margarine.
 2. Meng de bloem met het bakpoeder, de margarine, de kristalsuiker, de melk, het snuifje kaneel en de zaadjes van de vanillestok goed door elkaar.
 3. Voeg het spuitwater beetje bij beetje toe.
 4. Verwarm het wafelijzer en vet het in voor de eerste wafels.
 5. Bak de wafels.
 6. Leg er als afwerking wat vers fruit op.

Smakelijk!


35kcal/ wafel


Tip

In de klassieke recepten voor wafels wordt steeds een grote hoeveelheid vetstof en eieren gebruikt. Om de wafels wat ‘gezonder’ te maken gebruik ik minder vetstof en geen eieren. Hierdoor verlaagt het aantal kcal per wafel. Je kan nog een zakje vanillesuiker toevoegen aan het recept of wat vanille essence voor een extra vanille aroma.

Een ‘gezond’ tussendoortje brengt best rond de 100kcal aan. je Kan dus 1-2 wafeltjes nemen als tussendoortje met toevoeging van extra fruit en wat yoghurt. Het beste is steeds om je koeken of gebak zelf te bakken, je weet dan steeds wat er inzit. Deze wafels zijn toegelaten bij een vet en energiebeperkt dieet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s